Leif Kohlström

Ägare - Slipmästare
leffe@eggen.se

Ronny Kohlström

Verkstadschef
ronny@eggen.se


Hitta till oss

Om oss

Sliperi Eggen är ett helägt familjeföretag som idag drivs i tredje generation av Leif Kohlström. Vi har funnits på marknaden sedan mitten på 1960-talet och är idag ett av de ledande sliperierna i Sverige när det gäller slipning till restauranger, livsmedelsbutiker och även privatpersoner.

Kort historia om företaget

Gösta Kohlström jobbade med sin mamma i Östermalms Saluhall. Hon hade en köttbutik där nuvarande B. Andersson Eftr. ligger. Gösta märkte att knivarna blev slöa hela tiden. Då tog han itu med problemet och lärde sig själv att slipa knivarna. De andra i hallen började lämna in knivarna till Gösta för att få dem slipade. Han insåg att han snart var tvungen att ta betalt för sitt arbete, och Sliperi Eggen blev till. (Namnet kom Gösta på själv)

Gösta startade firman i sin källare i villan i Spånga, där den fortfarande ligger, i mitten av 1960-talet. Lite senare kom Göstas son Ronny Kohlström med i bilden, och tog så småningom över firman när Gösta gick i pension. Ronnys son Leif Kohlström började jobba direkt efter lumpen och Leif tog över verksamheten 2002.

Det är Sliperi Eggen som tidigare har slipat alla knivar åt Knivbrev vilket är en ny webbaserad knivslipningstjänst där Leif Kohlström är delägare.

Vi har mycket stor erfarenhet inom sliperibranschen.
Anlita oss om du är rädd om dina knivar.

Gilla oss på facebook och erhåll 10% rabatt på slipningen!

Glöm inte att visa din gillning för oss när du ska betala.

Vi uppskattar också en snabb incheckning medan du väntar.

Gilla oss på facebook
Tillagd i varukorgen