Nyheter

  • Vi pausar webbshoppen.

    På grund av personalbrist i december så har vi tagit ett beslut om att pausa webshoppen. Detta är på grund av en utlandsresa så ingen tillgänglig personal kommer att finnas kvar för att administrera inkommande ordrar. Vi öppnar igen under mellandagarna. Stort tack för din förståelse!

    2021-12-01 23:22
  • Betala med Swish i vår webshop!

    Betala med Swish i vår webshop!

    Nu kan du äntligen betala med Swish i vår webshop! Hoppas detta underlättar för dig.

    2021-06-09 10:46
  • Boka tid för slipning och få rabatt i matvagnen!

    Boka tid för slipning och få rabatt i matvagnen!

    För dig som har bokat en tid för slipning hos oss och sitter och väntar så får du nu 10% rabatt på all mat i vår matvagn här utanför. Ta en glassburgare till exempel eller något annat gott. Annika lagar god äkta genuin indisk mat i vagnen också.

    2021-06-03 10:43

Fler nyheter

Just nu!

Enterprise nr 5, 53 mm

Montering och skötsel:

Kvarnsatsen monteras enligt nedan, sett utifrån snäckhuset (kvarnhuset).
1. Enkelkniven monteras i motsols riktning längst in
2. Slutskivan (2-8 mm) bestämmer färsens grovlek och monteras ytterst.
    Finns ett förstärkningsnav (se bilden ovan) så ska detta självklart vändas utåt. 
3. Spännring (bara i förekommande fall - finns oftast inte till system enterprice) för att hålla kvarndelarna på plats
4. Snäckhusmutter (även kallad kvarnhus- eller slutmutter) monteras och dras åt, men bara med fingertopparna. Måste man dra hårdare för att få en bra färs så är kvarnsatsen slö och behöver slipas.

Blanda aldrig kvarndelar från olika kvarnsatser med varandra utan håll alltid ihop dem som en enhet vid malning, diskning och slipning etc. På detta vis håller sig kvarnsatsen som längst "vass" och ni uppnår högsta kvalitet på malningen.